Home

Ambachtelijke glasblazerij

Glasblazerij. Zes dagen per week beleven hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken! Zuidwal in het centrum van Leerda Glasinstrumentmakerij Janssen is een ambachtelijk bedrijf met veel ervaring dat glaswerk maakt voor Laboratoria, in de chemie, farmaceutische en levensmiddelen industrie. Van standaard glaswerk tot speciaal glaswerk volgens uw specificatie's, daarnaast kunnen wij ook uw beschadigde glaswerk repareren (dit is vaak nog de moeite waard) Glasblazen. Bij Bosch Glaskunst werken we voor het vervaardigen van veel van onze producten met glasblazers. Glasblazen is écht een vak apart. Het vergt aanleg, gevoel en veel geduld om deze eeuwenoude ambacht in de vingers te krijgen De ambachtelijke glasblazer voelt de crisis en concurrentie van grote zaken. Maar hij koestert de creatieve vrijheid. DOOR PIET VAN DE VELDE. ETTEN-LEUR Hij kan aan al zijn werk wel een mooi verhaal koppelen. In zijn winkel staan vazen, glazen, grote beelden. Glas is voor Piet Sprenkels (61) een passie Ambachtelijke glasbewerking op maat noemen we dat, met een passie voor glas maken wij het zoals u dat voor ogen heeft: Glazen grafmonumenten, urnen en asbestemmingen, bewegwijzering, glaswanden voor interieur, awards & trofeeën, naamborden en kunstobjecten. Tot in detail vormgegeven en altijd op maat gerealiseerd in ons eigen atelier

Glasblazerij - Nationaal Glasmuseu

  1. Waar ambacht & kunst samenkomen. Sinds 2019 laten we in onze galerie naast ons eigen werk, nu ook prachtig werk van andere kunstenaars zien. Een smeltkroes van ambachten waar passie voor het handgemaakte & eigen overeenkomen. Organische materialen die glas prachtig aanvullen
  2. David Beliën Glasblazer. David Beliën. Glasblazer. De wereld bereisd om het ambacht te leren en exposeren. 9 jaar ingezet voor Nationaal Glasmuseum. Vorig jaar expo in Beijing. GlasBlazerij - School. 3.245. van € 25.000
  3. U vindt in onze toonzalen niet alleen de grootste collectie barometers van Europa, maar kunt ook een kijkje nemen in onze ambachtelijke glasblazerij. Het is op dit moment onbekend hoe lang er nog kwikbarometers verkocht mogen worden. Wij hebben nu nog een ruime keus, dus wacht niet langer en kom nu langs in onze showroom

Glasblazerij - Glasinstrumentmakerij A

Alle glasproducten van Kroes Glasblazerij met asverwerking zijn uniek, in die zin dat elk stuk op traditionele, ambachtelijke wijze uit de vrije hand wordt gevormd. Er wordt niet fabrieksmatig geproduceerd. Kroes Glasblazerij werkt niet met gesloten mallen en daarom is geen enkel product helemaal gelijk aan het andere Campagnevideo ten behoeve van de crowdfunding actie voor het opzetten van een ambachtelijke glasblazerij / school. Video met David Beliën op de LavaFlow in Hawaii. Levensgevaarlijke uitdaging om lava te blazen direct vanuit de vulkaan Kroes Glasblazerij maakt op ambachtelijke wijze glasproducten waaronder urnen en relieken. In hun glasblazerij worden de glasproducten stuk voor stuk op een traditionele unieke manier aan de oven gemaakt. Ze worden geblazen en uit de vrije hand gevormd tot een product met een geheel eigen karakter, waardoor elke urn uniek is zoals elk mens uniek is. Tijd voor een bezoek aan de ambachtelijke Glasblazerij met zijn humoristische glasblazer! Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum Kroes Glasblazerij maakt op ambachtelijke wijze glasproducte. Kroes Glasblazerij maakt op ambachtelijke wijze glasproducten waaronder urnen en relieken. In de glasblazerij worden deze glasproducten stuk voor stuk op een traditionele unieke manier aan de oven gemaakt

Glasblazen - Welkom bij Bosch Glaskunst, ambachtelijke

De glazen en de karaf worden in een ambachtelijke glasblazerij op de Filipijnen gemaakt. De werkomstandigheden en de lonen van de werknemers zijn conform een Fairtrade organisatie. De Amnis glascollectie is ontworpen door Kinta en bestaat uit twee verschillende maten drinkglazen (250 en 300 ml) en een karaf (900 ml) Na de lunch wandelt u in een paar minuten naar de glasblazerij waar u uiterlijk rond 13.50 uur wordt verwacht omdat de demonstratie om stipt 14 uur begint! 14:00 uur Tijd voor een bezoek aan de ambachtelijke Glasblazerij met zijn humoristische glasblazer

Glasblazen in Leerdam Holland – Redactionele stockfoto

AQV 12 Waterfilter van glas. De AQV 12 van glas is een 4-in-1 watersysteem dat kraanwater filtert, mineraliseert, vitaliseert en bovendien het water basisch (alkalisch) maakt. Ofwel, kristalhelder en gezond drinkwater in een handomdraai. Door de grote vraag is dit product uitverkocht en eind september 2021 weer leverbaar U brengt een bezoek aan de ambachtelijke Glasblazerij met zijn humoristische show! Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum; Hotmarks Glasblazerij

Ontdek het mooiste #glasuitleerdam. De winkel van de glasblazerij aan de zuidwal is geopend volgens de reguliere openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 en zondag van 12:00 tot 17:00. Winkelen vanuit huis? In de webshop vindt u het mooiste #glasuitleerdam, geblazen in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum

Over Ons - Glasblazerij Sprenkel

Waar Biot ook bekend om staat is de geschiedenis die de plaats heeft met het ambachtelijke aardewerk en de glasblazerij. De lokale bevolking nodigt bezoekers van harte uit om zelf aan de slag te gaan met deze en andere vormen van kunst door middel van workshops. BEZIENSWAARDIGHEDEN BIOT. Biot heeft een sterk cultureel erfgoed Hier bevindt zich een ambachtelijke glasblazerij met internationaal bekende glaskunstenaars. Uitstapjes . Vanuit het Kampeerbosje zijn er volop mogelijkheden voor een dagje uit: Attracties in Leerdam en omgeving zijn:. Diverse glaswinkeltjes / glasgalerieën. Het Kunststation..

Welkom bij Bosch Glaskunst, ambachtelijke glasbewerking

Vitrosphere glasparels Nano zijn zuivere glasparels die op traditionele wijze worden gemaakt door een ambachtelijke glasblazerij. De parels zijn in tegenstelling tot vele andere soorten behandeld met een speciale Nano coating. Deze glasparels zorgen voor kristalhelder water en hebben zelfreinigende eigenschappen. Het filtermateriaal wordt na het terugspoelen (backwashen) volledig schoon dit in. Van de ochtendmarkt op dinsdagmorgen, de ambachtelijke glasblazerij, tot de musea en vele sfeervolle en variërende restaurantjes en cafeetjes en zelfs een outdoor kartbaan voor de adrenaline liefhebbers. Vooral De Kopermolen, een acht hoekige kerk uit de 18 e eeuw die is omgebouwd tot museum,. Ontdek hoe de kleine ambachtelijke glasblazerij na de Eerste Wereldoorlog is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van tafelkunst. Tijdens de rondleiding ziet u een film over de geschiedenis van het bedrijf en ziet u vanaf een loopbrug de productie aan de lopende band, van gloeiende glasdruppels tot ingepakte artikelen Glasrelieken. Alle glasproducten van Kroes Glasblazerij met asverwerking zijn uniek, in die zin dat elk stuk op traditionele, ambachtelijke wijze uit de vrije hand wordt gevormd. Er wordt niet fabrieksmatig geproduceerd. Kroes Glasblazerij werkt niet met gesloten mallen en daarom is geen enkel product helemaal gelijk aan het andere. Resultaat 1.

Re: Gezocht: ambachten om te fotograferen, voorbeeld: Ambachtelijke Glasblazerij Het hoeft toch niet moeilijk te zijn om ambachtslieden te vinden. Vlak bij jou in de buurt zal toch wel een slager/slachter, warme bakker, poulier, boer, loodgieter, meubelmaker, metaalbewerker te vinden zijn die bereid is om met je mee te werken In dit prachtige pand, dat voorheen diende als ambachtelijke glasblazerij, hebben eigenaren Hester en Geert een fantastisch knus hotel neergezet, dat exclusiviteit en luxe ademt. De natuur en duurzaamheid spelen hierin een belangrijke rol, zoals u op de foto's kunt zien. Dit hotel heeft 6 exclusieve kamers voorzien van onze Hästens bedden Welkom bij Bosch Glaskunst, ambachtelijke glasbewerking sinds 1996. In onze showroom & atelier in Zoetermeer ontmoet u de glaskunstenaars en ontwerpers zelf. Want bij Bosch Glaskunst staan we voor persoonlijke aandacht op elk vlak. Wij vertalen uw wensen en ideeën naar een bijzonder en persoonlijk ontwerp. Ambachtelijke glasbewerking op maat. Op ambachtelijke wijze worden alle producten stuk voor stuk op maat gemaakt. Of het nu eigen ontwerp is, In eerste instantie is de ambitie deze jongeren dan ook in de toekomst werk te kunnen bieden in de glasblazerij. Momenteel worden in de studio van David wekelijks workshops glasblazen gegeven aan geïnteresseerden. Voor meer informatie,.

Artshop - Hotmarks Glasblazeri

Glasblazerij. Ozzaro kristal. Ozzaro kristal. er wordt al vele eeuwen hoogwaardige glaskunst geproduceerd volgens de al eeuwenoude ambachtelijke traditie. Er zijn dan ook meerdere gerenommeerde glas design studio's te vinden in de regio Noord Bohemen,. Glashütte Monschau. Eén van de leuke dingen om te bezoeken in Monschau is de glasblazerij en het museum. In het museum kunt u divers glaswerk bekijken dat tentoongesteld is. Maar ook kunt u de glasblazerij bekijken waar op ambachtelijke wijze glas geblazen wordt. De meest uiteenlopende glaswerken worden gemaakt Old Ambt Glasblazerij is een open glasstudio waar glaskunstenaar Johan de Vries je kennis laat maken met de wereld van het gloeiend hete glas. Het atelier zit in een herenboerderij waar ook werk van De Vries en Tanja de Heus (zij ontwerpt glaspanelen) wordt geëxposeerd en verkocht

Een kijkje in de keuken van meesterglasblazer Gert Brullée

Van de ochtendmarkt op dinsdagmorgen, de ambachtelijke glasblazerij, tot de musea en vele sfeervolle en variërende restaurantjes en cafeetjes en zelfs een outdoor kartbaan voor de adrenaline liefhebbers. Vooral De Kopermolen, een acht hoekige kerk uit de 18 e eeuw die is omgebouwd tot museum,. In regio Utrecht vind je de échte Oud-Hollandse ambachten die nog op historische wijze worden uitgevoerd. Neem een kijkje bij de kaaspakhuizen en kaasboerderijen en ontdek hoe kaas wordt gemaakt en op historische wijze wordt gerijpt

GlasBlazerij - School door David Beliën - voordekuns

In de Glasblazerij kan je zes dagen per week beleven hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken! Rederij Leerdam. Op een verantwoorde manier genieten van de unieke, maar kwetsbare natuur op en langs de Linge met de rederij!. In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je van dichtbij zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst- en designobjecten maken. Neem plaats op de tribune en kijk hoe de glasblazer werken. Met de uitleg van ervaren voorlichters kom je alles over dit prachtige ambacht te weten! De Glasblazerij In de glasblazerij, die in het centrum van Leerdam is gevestigd, kunt u zes dagen per week zien hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken. In de vakanties mogen kinderen onder begeleiding zelf een voorwerp van glas blazen/maken

Glasblazerij Leerdam is al sinds 1765 - met de stichting van de eerste glasfabriek in deze plaats aan deze historische plaats aan de Linge - dé glasstad van Nederland. Naast de productie van flessen en serviezen ontstond in de twintigste eeuw een heldere vormgeving van sierobjecten en kunstnijverheid die de fabriek tot grote hoogte bracht Download deze gratis afbeelding over Glasblazer Beierse Woud Beieren van de bibliotheek met afbeeldingen en video's van het openbare domein van Pixabay Op deze website vindt u alles over glasblazen, en vele andere gesmolten glastechnieken. Op deze subpagina vindt u de geschiedenis van het glas, de industriele revolutie De glasblazerij Hergiswil aan het Vierwaldstättermeer bestaat sinds 1817. Toendertijd een productiestandplaats met een ideale wegverbinding voor de aanvoer van energie en goederen. De ambachtelijke traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet, in een modern design. Een tentoonstelling vertelt de geschiedenis van het glas en van Glasi Hergiswil; men kan de glasblazers bij het werk aan.

Hier bevindt zich een ambachtelijke glasblazerij met internationaal bekende glaskunstenaars. Maar neem ook vooral uw fiets mee als u komt kamperen op deze natuurkamping. Deze omgeving is heerlijk en interessant om doorheen te fietsen Glasblazerij - Monschau. Wat er in Monschau zeker het bezoeken waard is, is de glasblazerij. Hier kan je zien hoe op ambachtelijke wijze glas geblazen wordt. Er worden verschillende glaswerken gemaakt en deze zijn heel uiteenlopend bijvoorbeeld: drinkglazen, vazen, kunstobjecten, . Tijdens de verschillende demonstraties laat de glasblazer.

Sinds 1977 biedt het gemaal onderdak aan de ambachtelijke glasblazerij van Bernard Heesen. - Het Polderhuis, een van de trouwlocaties in de gemeente Geldermalsen, staat oostelijk van de kerk, schuin tegenover de ingang. Het uit 1619 daterende gebouwtje fungeerde eerst als schepenstoel:. Kleine ambachtelijke glasblazerij waar de glazen tanks van de Aqualine/AQV 5, 12 en 18 systemen worden gemaakt. #meettheexperts# 06/12/2018 Gisteren 8 uur gereden om de mijn te bezoeken waar onze Elvan mineraalstenen vandaan komen

Warm? Dat is het dag en nacht in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Logisch: de centrale oven, waarin gesmolten glas als een soort lava ligt te smeulen, verspreidt een verzengende hitte. Permanent. Welkom in de fascinerende wereld van de ambachtelijke glaskunst De bollen worden met mond geblazen door een kleine, ambachtelijke glasblazerij en zijn dus allemaal verschillend. Zij worden gemaakt uit hergebruikt, omgesmolten restglas. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt om de gebouwen te verwarmen. Over de kunstenaar. In 1991 studeerde Marian Meerbeek af aan de Willem de Kooning Academie

Unieke glas-in-betonramen ondergaan ambachtelijke

Ambachtelijke kristalproducent uit Leerdam na 142 jaar ten onder Glasblazers Het ging al een tijd niet goed met Royal Leerdam Crystal, dat luxe kristallen serviezen en kunstobjecten maakte Na het buiten gebruik stellen van het gemaal kwam het in steeds groter verval tot het in 1978 in gebruik werd genomen als ambachtelijke glasblazerij. Hiervoor moest wel eerst het achterstallig onderhoud worden uitgevoerd. Het gemaal is nu nog steeds in gebruik als atelier voor de glaskunstenaar. In 2002 is De Oude Horn ingeschreven als.

Home - Rose barometer

  1. Bernard Heesen (1958, Leerdam) is de meest toonaangevende glaskunstenaar van Nederland. Oorspronkelijk opgeleid aan de Technische Universiteit Delft als architect valt hij voor de magie van het glasblazen. In 1982 wordt hij de assistent van zijn vader Willem Heesen, die in 1977 de ambachtelijke glasblazerij de Oude Horn in Acquoy opricht
  2. Artistieke glasblazerij; Ambachtelijke lederbewerking; Decoratie; Kunst aardewerk; Kleding ontwerpen; Terugkeer . Ambachtelijke bedrevenheid. MAISON DE L'ARTISANAT Ambachtelijke beroepen +33(0)3 29 63 37 73 LIEZEY . MAISON DE L'ARTISANAT. JEAN-LOUIS ET BENOIT CLAUDE.
  3. deglasblazer.nl Glasblazer Piet Sprenkels is een ambachtelijke Glasblazer uit Etten-Leur. Bij Glasblazerij Sprenkels wordt met vuur en glas de mooiste objecten gecreëerd
  4. Deze maand werkt een internationaal gezelschap glasblazers en kunstenaars samen in de Glasblazerij. Blown to life heet deze workshop die toegankelijk is voor publiek, want naast een ambachtelijke werkplaats is de Glasblazerij ook een museum
  5. Hier worden ambachtelijke bonbons en chocolade vervaardigd door chocolatier Magdalena Haverkamp. Feesten en partijen. De authentieke Ludgerus theaterzaal leent zich uitstekend voor (bedrijfs)borrels, trouwerijen, verjaardagen, feestjes en zang, dans, toneel- en theatervoorstellingen
  6. Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum Ambachtelijke glasblazerij in historische houtloods. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend uitzicht op het schouwspel dat zich op een paar meter afstand.
Winkel – Nationaal Glasmuseum

Info over glasblazerij leerdam. Resultaten van 8 zoekmachines! Pagina 1 van circa 49.200 resultaten voor glasblazerij leerdam - 0.010 sec ambachtelijke rokerij Zuidvenne, Zutphen. 594 vind-ik-leuks · 7 waren hier. Welkom bij ambachtelijke rokerij Zuidvenne. Quality Smoked Seafood at it's finest

Tegenwoordig bestellen we bijna alles via internet en denken we misschien nog weinig echt zelf na. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die graag met hun handen werken en dat is ook enorm belangrijk. Een eeuw geleden waren ambachten veel meer aanwezig in het dagelijks leven van de mens. Het is daarom erg leuk om [ Bij Kroes Glasblazerij zijn tussen de 2 en 5 personen werkzaam Top Search Queries: een geheel eigen een product met hand gevormd tot en uit vrije karakter waardoor elke urn uniek zoals bezoekt kroes glasblazerij geweest uitvaart tv elk mens uniek ze worden geblazen aan oven gemaakt glasproducten waaronder urnen op ambachtelijke wijze glasblazerij kroesglasblazerij maakt op van kroes en. De glasblazerij in Momignies maakt flesjes voor L'Occitane, L'Oréal Paris en Vichy Ambachtelijke flesjes volgens de wensen van de klant. Voor het glas wordt gesmolten, maakt Gerresheimer eerst de vorm.We bieden de klant een standaardvorm of een op maat gemaakte vorm, afhankelijk van zijn wensen Glasblazerij Vitrum Limax Bottertweg 11, 8171NP Vaassen Glasblazerij Vitrum Limax communiceert hier zijn bedrijfsgegeven. We zijn u graag van dienst u vind ons aan de Bottertweg 11 in de prachtige plaats Vaassen van uit de gehele provincie Gelderland bent u van harte welkom Ambachtelijke Edelsmid. Agusto Edelsmid - Heemstede. Annetje Bierma goud- en zilversmid - Zwolle. Atelier Marc de Roeper Goudsmid - Mook. Dick Miedema Edelsmid - Waddinxveen. Edelsmid Ton van den Hout - Roermond. Fred van Sprang Edelsmid - Laren en Blaricum. Janine Verhoeven Designer Goudsmid Emailleur - Roosendaal. Lyam edelsmeden - Joure

van katoen en zo: juni 2012

www.nationaalglasmuseum.nl. Het Glasmuseum. Voor een bezoek aan beide locaties is een aparte reservering nodig. U maakt een reservering voor de museumlocatie in de agenda van de museumlocatie Lingedijk 28-30 4142 LD Leerdam Tel: 0345 - 614 960 voor informatie en reserveringen Tel: 0345 - 612 714 voor PR, boekhouding en conservatoren Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum Ambachtelijke glasblazerij in historische houtloods. Vanaf de tribune heet u een uitstekend uitzicht op het schouwspel dat zich op een paar meter afstand. - Breng een cultureel bezoek aan de glasblazerij net buiten Biot (12 minuten), en zie de ambachtelijke glasblazers aan het werk: een adembenemende ervaring op zich! - Geniet van de stranden van Antibes of begroet de orka's in het Marineland-waterpark, binnen ongeveer 15 minuten. - Doe nog een strandtrip naa Deze stad heeft een rijke geschiedenis en er valt genoeg te beleven. Zo zijn er verschillende streekmusea, is er een ham rokerij, een glasblazerij en een uitzichttoren, genaamd Friedrichsturm. Vanmiddag brengen we een bezoek aan een typische Schwarzwalder Schinken rokerij in Herzogsweiler, waar nog op ambachtelijke wijze wordt gewerkt

toeristische informatie - vakantiehuiskubaard in Friesland

Kamagurka maakt donderdag non-stop schilderijen op de iPad.Die worden meteen geprint, ingelijst en opgehangen. En vrijdag vernietigd. Als je even nie Kroesglasblazerij ambacht met passie! 10 mei 2010. Deze aflevering van Uitvaart.tv laat de ambachtelijke werkzaamheden zien van Dick en Ada Kroes van Kroesglasblazerij. Zij vervaardigen op ambachtelijke wijze glasproducten waaronder urnen en relieken. Deze producten worden stuk voor stuk in eigen werkplaats uit de vrije hand gevormd In onze glasblazerij maken wij zes dagen per week op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten. Contact Openingstijden. Maandag 13:00 - 18:00. Dinsdag 10:00 - 18:00. Woensdag 10:00 - 18:00. Donderdag 10:00 - 22:00. Vrijdag 11:30 - 17:30 uur Zaterdag 11:00 - 17:00 uur Glasblazerij van Monschau Deze kunst heeft haar oorsprong in het Romeinse Rijk, waarvan de ambachtelijke technieken tot op heden bewaard zijn gebleven. Beleeft u, hoe uit een gloeiende massa, bestaande uit zand, potas en kalk, door geschikt trekken, knijpen en blazen een fonkelende vaas of een mooie figuur ontstaat

Bezoek de Glashütte Monschau en ervaar het oude ambacht van het glasblazen. Deze kunst komt uitspronkelijk uit het Romeinse Rijk, waarvan de ambachtelijke technieken bewaard zijn gebleven. De twee glasblazers Valdemar de Sousa en Fernando Costa beheersen hun ambacht meesterlijk, zoals voortvloeit uit een gloeiende massa, bestaand uit zand, potas en kalk, door vakkundit te trekken, knijpen en. Kroes Glasblazerij maakt op ambachtelijke wijze glasproducten waarond. Uitvaart.tv op bezoek bij Zinc About It, atelier voor zinken (gedenk)beelden Zinc About . Productdemonstratie: Urnen voor kindjes De kunstenaar Michel Kuipers heeft, naast de per Een Glasblazer maakt op ambachtelijke wijze objecten van glas, zoals vazen, glas-in-lood ramen, glazen, schalen of kunstwerken. De praktijklessen van deze opleiding worden in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum gegeven. Opleidingen, cursussen en trainingen tot Glasblazer Hot Marks Glasblazerij is een jonge en boeiende onderneming gevestigd in het monumentendorp Orvelte, Drenthe. Kroes Glasblazerij maakt op ambachtelijke wijze glasproducten waaronder onder andere urnen en relieken. REQUEST TO REMOVE Glasblazerij Selies Leeuwarden Friesland

Lente & Zomer 2012: Art Route Wandeling: 14 Augustus 2012De Euregio: Prachtige omgeving & bezienswaardigheden!

Glasblazerij en het Glasmuseum. Wonen in Leerdam is wonen in een stad met historie. Er zijn veel culturele activiteiten op fietsafstand, zoals bijvoorbeeld de Glasblazerij in Leerdam. Hier kun je zes dagen per week beleven hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken Glasblazerij Glasblazen is fascinerend! Hier kan je beleven hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken. Alle dagen, behalve maandag, geopend. www.nationaalglasmuseum.nl. De Oude Horn Ook dit oude stoomgemaal staat in het teken van glas. Maar let op: alleen elke eerste zondag van de maand is. Glasblazerij Riedel. Riedel Glas media_content.tooltip.skipped. Naar de glasblazerij van Riedel. Op een fabriekstour in Kufstein demonstreren ze het ambachtelijke glazenblazen. >> Wandelen in het Kaisergebergte. TVB Kufsteinerland / Mathäus Gartner media_content.tooltip. Geblazen lampen van glas. Met de hand gemaakt, en daardoor uniek! Nieuw uit Frankrijk zijn de mondgeblazen lampen van Arno France. Deze lampen worden gemaakt in het glasatelier van Bruno Lehrer. De lampen bestaan uit een groot, mondgeblazen, glassculptuur in levendige kleuren, en een voet van kristalglas waarin een fitting is verwerkt. Zie onder aan de pagina een filmpje hoe de lampen gemaakt.